Nederlands
Gamereactor
nieuws
Call of Duty: Warzone

Artiest beweert dat de Floofy Fury-skin in Call of Duty is geplagieerd

"Ik ben erg teleurgesteld om te zien dat mijn werk op deze manier wordt geplagieerd door een groot bedrijf als Activision."

HQ

De uiterst schattige Floofy Fury-skin voor Call of Duty: Vanguard en Call of Duty: Warzone werd vorige week onthuld en iedereen die de hyperpopulaire shooters van Activision speelt, weet heel goed hoeveel er de laatste tijd is geïnvesteerd in Fortnite-achtige skins. Het lijkt er echter op dat Activision en ontwikkelaars Treyarch inspiratie en verbeeldingskracht misten, omdat ze het ontwerp van de Samojeed-hond die deel uitmaakt van het Floofy-kostuum lijken te hebben gestolen. Illustrator Sail Lin heeft (hier) bewijs geleverd dat ze het kostuum / de skin meer dan twee jaar geleden hebben ontworpen en dat ze niet zijn gecontacteerd door Activision of enige vorm van compensatie hebben ontvangen voor het nu worden gebruikt in Call of Duty.

"Ik kwam er pas net achter op het moment van de aankondiging dat mijn werk geplagieerd was. Hoewel ik ook een COD-speler ben, ben ik erg teleurgesteld om te zien dat mijn werk op deze manier wordt geplagieerd door een groot bedrijf als Activision. Ik heb contact opgenomen met Activision voor een uitleg en/of compensatie, en hopelijk wordt de situatie snel opgelost. Als individuele kunstenaar kan ik maar zoveel doen, en ik moet me hierover uitspreken om te voorkomen dat dit soort dingen in de toekomst opnieuw gebeuren.'

Call of Duty: WarzoneCall of Duty: Warzone
De Call of Duty knock-off (rechts).