Gamereactor NL. Bekijk de laatste video game trailers, en interviews van de grootste gaming beurzen ter wereld. Gamereactor gebruikt cookies om te verzekeren dat we je de beste browse-ervaring op onze website bieden. Als je verdergaat, nemen we aan dat je tevreden bent met ons cookiesbeleid.

Nederlands
Gamereactor
artikelen
F1 22

Vol gas: profiteren van chaos

We zetten onze MyTeam-carrière voort door naar Jeddah, Albert Park en Imola te gaan.

HQ

Naar aanleiding van de vrij desastreuze vertoning die MBF Racing in Bahrein had om het seizoen 2022 in te luiden, maakte ik me een beetje zorgen over de komende Grand Prix en of ik mijn verwachting voor het team voor de rest van het jaar verkeerd had ingeschat. Ik dacht echt dat een Mercedes-aangedreven auto in staat zou zijn om te concurreren met de besten van het midden van het peloton, de McLarens en de Alpines, en dat zodra er wat nieuwe onderdelen en ontwikkelingen waren geïntroduceerd, zelfs vechten met de leidende drie organisaties een potentieel was. Maar Bahrein stelde mijn verwachtingen recht en deed me beseffen dat dat een droom was en minder een doel. Het blijkt dat ik het mis had, want de MBF 01 heeft een zeer hoog potentieel, iets wat Jeddah, Australië en Imola bewezen.

Ik heb me gerealiseerd dat deze auto snel is, zelfs voor het midden van het peloton, en als ik me er comfortabel bij kan voelen en hem tot het uiterste kan drijven, is hij capabel genoeg om te vechten met de Red Bulls, Ferrari's en Mercedessen wanneer deze toonaangevende teams niet op hun spel zijn. En hoewel je kunt beargumenteren dat wachten tot een team uitglijdt om te kapitaliseren nauwelijks een race-winnende strategie is, zijn deze drie organisaties in F1 22 zo agressief tegenover elkaar, dat je bijna gegarandeerd een of twee van de top zes auto's kwetsbaar vindt.

HQ

Neem Jeddah om te beginnen. Het was hier dat ik het ware potentieel van deze auto besefte, want hoewel hij niet de kracht heeft om langs een Ferrari te knallen op de bochtige rechte stukken van het stratencircuit, heeft hij wel genoeg grip en kracht onder de motorkap om te concurreren met de topauto's. Het moet gezegd worden dat Jeddah een van mijn favoriete tracks is gedurende het hele jaar, en ik ben redelijk goed in het navigeren door de strakke grenzen. Maar ik had nooit verwacht dat ik het zo goed zou doen om daadwerkelijk een P4-gridplek te bemachtigen. Ik had ook niet verwacht dat ik deze positie op de racedag zou behouden, maar gelukkig waren de Mercedes van Lewis Hamilton en de Red Bull van Max Verstappen die achter me stonden zo gefocust op het bestrijden van elkaar dat ik me niet hoefde te concentreren op wat er achter me gebeurde. Ik kon liever een stevige blik houden op Sergio Perez en de twee Ferrari's voor me.

Dit is een ad:

Door een gevecht tussen de twee leidende scharlakenrode auto's vond ik het gemakkelijk om gelijke tred te houden met de topteams, en evenzo stelde een fout van Perez in Bocht 1 me in staat om langs hem te knallen en vervolgens mijn opgebouwde energiereserves te gebruiken om de Red Bull achter te houden wanneer hij probeerde een inhaalactie te maken. Deze chaos stelde me allemaal in staat om een podiumresultaat van de derde plaats te behalen en katapulteerde mezelf en MBF Racing omhoog in het klassement (iets geholpen door het negende resultaat van secundaire coureur Jenson Button) na een teleurstellend resultaat in Bahrein.

F1 22

Op weg naar het Australische Albert Park had ik mijn verwachtingen weer in toom. Een nieuw podium ging waarschijnlijk niet gebeuren, maar een puntenfinish was meer dan aannemelijk van mijzelf en Button. Na een paar ronden oefenen kwam de kwalificatie rond en het was hier dat de topteams hun ware potentieel bewezen, want na een zinderend snelle ronde kon ik alleen maar de zesde plaats op de grid veiligstellen, met Button helemaal terug op de 15e plaats. Onnodig te zeggen dat dit een gekke race moest worden om veel anders uit die startpositie te laten komen.

Gelukkig kreeg ik nog een dosis chaos, want in de eerste ronde, rechtdoor bocht 1 in, kwamen de Ferrari's van Charles Leclerc en Carlos Sainz met elkaar in contact, waardoor beide auto's de pits in moesten om vroege schade te herstellen. De Red Bull van Sergio Perez liep ook schade op door het incident, waardoor ik van de zesde naar de vierde plaats ging (omdat George Russell me in de eerste ronde omzeilde). Voor de rest van de race was ik gefocust op het terugwinnen van die plek van Russell, wat een haalbaar doel was dankzij het feit dat beide auto's door dezelfde motor werden aangedreven. Met behulp van DRS en slim energieverbruik wist ik russell na een paar ronden te passeren en vervolgens de rest van de race in schone lucht door te brengen, waarbij ik positie hield achter de veel snellere auto's van de vechtende Verstappen en Hamilton. Er kwam verder niets uit deze race, maar dat betekende wel back-to-back derde podiumplaatsen voor MBF Racing, iets dat werd verbeterd door een ongelooflijke show van Button die een 15e plaatsstart omzette in een zevende plaats.

Dit is een ad:
F1 22

Twee races met geweldige resultaten zorgden ervoor dat ik met veel vertrouwen naar Ronde 4: Imola ging. Dit is ook een van mijn betere circuits over de hele kalender, en omdat dat het geval was, had ik er vertrouwen in dat er nog een podium op de kaarten zou kunnen staan als alles op de juiste plaats zou vallen. Ik begon me op dit moment te realiseren dat de kwalificatie was waar ik uitblonk, terwijl Button over het algemeen zou lijden onder het verdienen van een geweldige startplek, maar dit zou goedmaken met een opmerkelijk racetempo. Het is niet verwonderlijk dat dit opnieuw het geval was in Imola.

Na een kwalificatiesessie waar ik niet bijzonder blij mee was vanwege het maken van een paar fouten in bocht 6 en 17, eindigde ik op P6, met Button een paar gridplaatsen achter me op P12. In de kalender van 2022 is Imola een van de weinige sprintweekenden, wat betekent dat dit niet noodzakelijkerwijs was waar we allebei aan de eigenlijke race zouden beginnen. En voor mezelf was dit uiteindelijk een beetje een belemmering voor mij, omdat de topteams geen fouten maakten en ik een gevecht met Valtteri Bottas verloor en de Sprint eindigde op een plaats op P7. Button daarentegen gebruikte zijn racetempo om een plek goed te maken en op P11 te eindigen.

Dit bracht ons naar de eigenlijke Grand Prix, waar ik vooral gefocust was op het niet meer verliezen van posities. Gelukkig, zoals de laatste tijd het algemene thema was, brak er al vroeg chaos uit, toen Verstappen te diep ging en zichzelf strandde in bocht 2 van ronde één na een gevecht met Perez en Russell, twee auto's die kwetsbaar werden voor mezelf en Bottas voor mij. We achtervolgden allebei de verzwakte Mercedes en Red Bull voor de duur van de Grand Prix en slaagden erin om beide te passeren tegen de tijd dat de geblokte vlag begon te zwaaien, wat betekende dat een P7-resultaat uiteindelijk overging in een P4-resultaat, en zoals je zou verwachten, gebruikte Button zijn racetempo om P11 aan het einde van alles in P6 te veranderen - waardoor Imola MBF Racing's best scorende Grand Prix van het seizoen tot nu toe werd.

F1 22

Op dit punt hebben de combinatie van comfortabeler worden met de auto en ook de verschillende upgrades die op de MBF 01 zijn gemonteerd, duidelijk gemaakt dat MBF Racing de middenmoot van teams leidt, en ook de eerste pikorde is op zijn kop gezet, aangezien McLaren zich achtste heeft gevonden in het constructeursklassement met vier punten, terwijl Haas en Alfa Romeo (meestal onder leiding van Bottas) mijn grootste rivaal zijn geworden. Dat is in ieder geval de veronderstelling dat Red Bull zichzelf samentrekt, want constante crashes en problemen hebben het team in een kwetsbare positie gebracht, slechts 14 punten verwijderd van mijn team. Onnodig te zeggen dat dit seizoen gewoon heel erg spannend is geworden.